Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Er zijn tijden van komen en tijden van gaan; die tijd om te gaan is voor ISDN nu gekomen.

ISDN, VoIP, bellen vanuit de cloud. Allemaal interessante termen, maar wat houdt het nu precies in? Waarom stopt ISDN ermee en waar moet men op overstappen? Xelion helpt om wat duidelijkheid te scheppen.

ISDN

Integrated Services Digital Network, kortweg ISDN, was destijds een innovatieve verbetering die het mogelijk maakte om tegelijkertijd te bellen én te internetten. Maar de ontwikkelingen gaan hard. Met de komst van breedband internet is ISDN niet meer de meest innovatieve manier van het inrichten van de telefooncentrale. Sterker nog… ISDN gaat stoppen. Eén van de grote leveranciers van ISDN heeft al aangekondigd binnen twee jaar volledig te stoppen met deze vorm van telefonie. Twee jaar lijkt lang, maar voordat men ‘t weet is 2019 alweer aangebroken. Tijd om eens te onderzoeken waar bedrijven het beste op kunnen overstappen.

Overstappen

ISDN is een relatieve dure manier om de telefooncentrale in te richten en er is relatief weinig mogelijk. Met de komst van VoIP is telefonie ten eerste goedkoper geworden. Maar daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos. Het aantal bedrijven dat VoIP gebruikt groeit dan ook hard. Niet verwonderlijk bij het horen dat het zowel goedkoper als veelzijdiger is. Hoewel dit een vrij logische redenatie is, is er ook een deel van de bedrijven die trouw is aan ISDN. Waarom overstappen als het prima werkt? De aankondigen met ISDN te stoppen is een extra motivatie om de mogelijkheden van VoIP eens op een rijtje te zetten.

VoIP Telefonie

VoIP staat voor Voice over IP. Dankzij deze spraak over de internetverbinding is er veel meer mogelijk. Wachtmuziek, sms berichten, presentielijst, groepsgesprekken, meeluisteren, keuzemenu, adresboek, belgroepen, bereikbaarheid rapportage, automatische gespreksopname… Een kleine greep uit te talloze mogelijkheden die VoIP te bieden heeft. Het doel van telefonie is de bereikbaarheid van het bedrijf waarborgen en in contact staan met klanten en relaties. Dat lukt met ISDN, maar dat lukt vele malen beter dankzij de extra mogelijkheden die VoIP te bieden heeft. Daarnaast bespaart het in veel gevallen ook nog eens tijd, wat ook voor veel bedrijven als aangenaam wordt bevonden. En dat alles voor minder geld.

Vaarwel ISDN! En nu?

Als grote leveranciers van een bepaald product aankondigen ergens mee te stoppen is dat altijd even slikken. Waarom kan zo een grote partij voor veel bedrijven beslissen dat ze over moeten stappen op een andere oplossing? Maar vaak doen deze partijen dit niet zonder reden. Zoals hierboven te lezen is kan Xelion in ieder geval geen nadeel bedenken van het overstappen op VoIP.

Bekijk hier wat er allemaal mogelijk is.