Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Xelion heeft een goed en vooral spannend jaar achter de rug, zegt directeur Micha Cohen. Kantoren in het buitenland, een marktplaats met apps voor partners en integraties met Cisco en Jabra. In 2018 komt daar de oplossing Park Manager bij. “Hiermee kunnen resellers overal ter wereld inloggen met single sign on en in een dashboard alle diensten op meerdere Xelion-servers van klanten beheren.”

Het hoogtepunt in het jaar van Xelion is volgens directeur Micha Cohen met afstand de internationale expansie van het bedrijf. In minder dan een jaar opende Xelion nieuwe vestigingen in Engeland en Duitsland. In Spanje en Ierland werkt het sinds dit jaar met distributeurs. De vestigingsmanagers in de eerstgenoemde landen zijn lokale mensen die het lokale resellernetwerk gaan opzetten. De uitbreiding betekent veel reizen voor Cohen maar dat maakt zijn werk spannend, vindt hij. “Dat is heel gaaf omdat we terecht komen in heel andere culturen met een compleet andere houding ten opzichte van technologie. Duitsland is bijvoorbeeld nog helemaal niet cloud minded en bedrijven willen alles on premise. Zelfs SIP-trunking staat nog in de kinderschoenen. Toch sluit onze manier van werken daar prima op aan want onze oplossing werkt ook on premise bij klanten”, zegt Cohen. “Die vraag naar cloudoplossingen gaat natuurlijk ook in Duitsland wel komen en dus is het voor ons goed om er vroeg bij te zijn en alvast marktaandeel te pakken.”

 

Park Manager

Naast het enthousiasme over de buitenlandse vestigingen, is Cohen zeer te spreken over de aankondiging van Park Manager die hij exclusief voor ChannelConnect heeft bewaard. Park Manager is een nieuwe oplossing van Xelion waarmee resellers en partners nu meerdere Xelion-servers van een klant op meerdere locaties in één dashboard kunnen beheren. De oplossing is nog in pilot maar de feedback van betatesters is volgens Cohen zeer positief. “Park Manager is uniek omdat resellers tot op heden voor elke locatie apart moeten inloggen om beheertaken uit te voeren voor hun klanten. Momenteel draait Park Manager bij een aantal partners met klanten met meerdere vestigingen. Medewerkers van de partner kunnen vanuit één kantoor in de portal nu alle instellingen, provisioning, uitbreiding en andere beheertaken voor klanten centraal uitvoeren. Het maakt niet uit of die server in een datacenter staat of op de locatie van de klant. Dit is een uitkomst voor grotere resellers die meerdere klanten hebben die multi-tenant zijn maa ook voor kleinere resellers die meerdere klanten on premise hebben. De testgebruikers zijn vooral erg te spreken over single sign on waarmee ze in principe overal ter wereld kunnen inloggen en klanten van dienst kunnen zijn.”

“Ondersteuning aan onze klanten is cruciaal voor ons”

Marktplaats voor applicaties

Xelion heeft dit jaar ook stappen gemaakt met een nieuwe Market Place voor partners op basis van de nieuwe API die het bedrijf heeft geïntroduceerd. Partners kunnen zelf applicaties bouwen en implementeren in combinatie met de Xelion-software. Dat ze hier erg tevreden over zijn blijkt volgens Cohen uit het feit dat er veel gebruik van is gemaakt. De marktplaats voorkomt dat partners het wiel steeds opnieuw uitvinden. “In de Market Place zitten nieuwe tools die door partners zijn ontwikkeld en andere partners profiteren daar ook van. We verwachten dat de vraag ernaar zal toenemen want steeds meer resellers combineren communicatiediensten met businessapplicaties. Dat is de toekomst. Communicatie is een integraal deel van andere software dus je moet kunnen integreren. Ook voor heel specifieke applicaties. Met een marktplaats waarin partners elkaar versterken, zijn de mogelijkheden onbegrensd.”


Integratie met derden

Xelion heeft dit jaar twee belangrijke aankondigingen, namelijk de samenwerking met Cisco eerder dit jaar en heel recent met de integratie met Jabra. Diverse modellen van Cisco werken nu naadloos met Xelion. Cohen zegt dat Xelion heel ver is gedaan in de samenwerking met Cisco. Zero touch provisioning is de norm. Klanten kunnen toestellen nu simpelweg in een poort prikken en ze werken inclusief alle features zoals voicemail indicator.

In december is de integratie met Jabra bekend gemaakt. Een week voordat het persbericht eruit gaat, spreekt Cohen hierover. “Jabra heeft kwalitatief uitstekende headsets en een breed portfolio. Die kenmerken zijn belangrijk voor ons”, zegt hij. “Daarnaast hechten we aan een intensieve technische samenwerking met onze leveranciers en op dit vlak zijn toezeggingen gedaan.

Ondersteuning aan onze klanten is cruciaal voor ons want we doen er alles aan om onze klanten tevreden te houden. Support is nummer 1 en dat vergt nogal eens dat we snel en tot in de diepte kunnen schakelen met engineers van leveranciers. Daar selecteren we hen op en zowel Jabra als Cisco hebben beloofd daarin mee te zullen gaan.”

“Market Place voorkomt dat partners opnieuw het wiel uitvinden”

 

Betrouwbaarheid

Juist die technische integratie is voor Cohen van belang omdat operators in dit opzicht deels afhankelijk zijn van met name de grote leveranciers en de zogenaamde hyperscalers. “Zelfs de kleinste wijzigingen in de features van een oplossing of besturingssysteem hebben grote impact op operators. Een fix kost veel werk en geld en als klanten merken dat iets minder goed werkt, kloppen ze bij ons aan. Niet bij de leverancier. Omdat wij de relatie met klanten hebben, denken ze nogal eens dat wij de oorzaak zijn van het probleem terwijl dit vaak niet zo is”, zegt Cohen die bekend staat als een pleitbezorger van hoogwaardige kwaliteit in zakelijke communicatie. “Bedrijven en hun medewerkers zoeken in beginsel altijd degelijke oplossingen en hoge kwaliteit van gesprekken. Consumentenproducten zijn dan ongeschikt omdat ze geen goede betrouwbare en makkelijk op te zetten verbindingen bieden. Je hebt bedrijfsmatige routing nodig want communicatie gaat om de hele flow tussen bedrijven met klanten. Daar staan wij borg voor.”