Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Het verhaal achter Jongeneel Transport

Jongeneel Transport uit Valkenburg is al sinds 1954 een begrip als het gaat om transport van food en non-food producten. Door de jaren heen is een solide familiebedrijf opgebouwd dat duurzaamheid en kwaliteit als kernwaarden hanteert. Nieuwe technologie helpt hen met de realisatie van die doelstellingen. Nadat een glasvezelverbinding en hoogwaardig intern netwerk zijn aangelegd is gezocht naar een VoIP-telefooncentrale die de service naar klanten verbetert.

De reden om Xelion te gaan gebruiken

“Wij investeren in langdurige relaties met onze klanten. Dat betekent dat we met een hecht team van betrokken en daadkrachtige medewerkers elke dag opnieuw gaan voor de allerhoogste kwaliteit”, aldus directeur Ard Jongeneel. In die visie past een goede bereikbaarheid, zowel voor interne communicatie als het contact met de klant. En dat vonden ze in Xelion. “Het systeem beschikt over sterke mogelijkheden om onze bereikbaarheid te verbeteren. En ook onze ambulante mensen kunnen hun werk stukken beter doen, omdat ze altijd in contact staan met hun collega’s op kantoor.” Daarnaast kunnen gebruikers met behulp van de Xelion mobiele app snel zien of iemand beschikbaar is. Nummers uit het centrale adressenboek kunnen ze direct gebruiken.

Hoe gebruik je Xelion?

Voor de introductie van Xelion belden medewerkers met behulp van een vast toestel op het bureau. Dat is met Xelion nog steeds mogelijk. Maar ze kwamen bij Jongeneel al snel achter het gemak van bellen via de PC. De bekroonde Xelion softphone is hiervoor ideaal. De softphone werkt op elke PC en biedt tal van handige mogelijkheden. Zoals het terugluisteren van gesprekken, een uitgebreid adressenboek of het delen van communicatie met collega’s. “Dit is echt een enorme verbetering. Met één muisklik start je een gesprek of conference-call. Ook zie je of collega’s ingelogd en beschikbaar zijn. Bovendien kun je via chat een berichtje achterlaten. Dat is pure tijdswinst”, aldus Jongeneel.

Hoe zie je de toekomst?

Voor Jongeneel was de logische vervolgstap om deze Xelion-informatie te integreren met Afas Profit. Xelion en Afas wisselen automatisch gegevens uit die in beide systemen worden gebruikt. Dus geen dubbele invoer meer en altijd een up-to-date bestand. In de praktijk werkt een koppeling heel eenvoudig. Jongeneel voert in het CRM-pakket van AFAS alle (telefoon)gegevens in van een nieuwe klant. ’s Nachts synchroniseert Xelion de systemen en de volgende dag kunnen de medewerkers van Jongeneel de nieuwe klant rechtstreeks bellen vanuit Xelion. Zowel op de PC als de mobiel. “We bellen altijd met recente gegevens. Als iemand ons belt, zien we meteen wie dat is. Telefoonnotities of korte gespreksverslagen die we in Xelion maken, komen na de eerstvolgende synchronisatie meteen terecht in het digitale dossier in AFAS. Daar hoeven we niets voor te doen, dat gaat automatisch. Hiermee winnen we aan kwaliteit.

”Het systeem beschikt over sterke mogelijkheden om onze bereikbaarheid te verbeteren. En ook onze ambulante mensen kunnen hun werk stukken beter doen, omdat ze altijd in contact staan met hun collega’s op kantoor.’

Ard Jongeneel
Directeur | Jongeneel Transport