Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Communicatietechnologie
Waarom wordt de C van ICT vaak vergeten?

Informatie- en Communicatietechnologie, ieder bedrijf heeft ermee te maken. Maar in de praktijk blijkt dat dit vaak wordt ingekort tot informatietechnologie. In veel organisaties is er minder aandacht voor het communicatie gedeelte binnen de technologie afdeling. Veel organisaties hebben dan ook een IT, in plaats van ICT afdeling. Dat terwijl communicatie nu juist zo belangrijk is voor bedrijven…

Ontwikkelingen Telecom

Stilstand is achteruitgang. Niet gek dat informatietechnologie vaak hoog op het lijstje staat van bedrijven. Wel gek dat communicatietechnologie niet hoog op het lijstje staat. Het blijven uitstellen naar morgen houdt een keer op; er komt een tijd dat het nu moet gebeuren. De ontwikkelingen gaan hard, zo ook op het gebied van communicatie en telecom. Om maar een klein voorbeeld te noemen, ISDN stopt. En nu? Dat is nu precies de reden dat communicatietechnologie zo belangrijk is. Deze beslissing hoeft wellicht niet vandaag te worden genomen, maar wel zeer binnenkort. Is men wel op de hoogte wat nieuwe technologieën als VoIP hen kunnen bieden? Is men wel in staat voor een goed alternatief te kiezen als ISDN stopt?

Multi device

Technologie heeft ook betrekking tot het soort apparaten dat wordt gebruikt binnen de organisatie. Dat communicatie alleen via het bureautoestel geschiedt, dat is allang niet meer. Mobiele telefoon, PC, tablet. Ieder device dat verbinding kan maken met internet biedt wel weer een andere mogelijkheid voor communicatie. Ook dit is een belangrijke taak voor de ICT afdeling. Welke devices brengen het bedrijf verder?

Kansen

Vooral op het gebied van communicatie kan een grote optimalisatieslag worden gehaald. Hoeveel tijd scheelt het als die ene naam gemakkelijk kan worden teruggevonden? Of hoe fijn zou het zijn om te zien wie deze klant in het verleden heeft gesproken? In zakelijke telefonie en andere vormen van communicatie kunnen zo veel kansen worden benut. Zo biedt hosted telefonie de mogelijkheid om communicatie snel en geordend terug te vinden in het systeem, maar ook op de verschillende apparaten die binnen de organisatie gebruikt worden. De digitalisering kan veel overzicht opleveren.

IT wordt ICT, UC wordt OC

Het is zo belangrijk de technische afdeling goed op orde te hebben en dan dus niet alleen op het gebied van informatie, maar zeker ook op het gebied van communicatie. Dat is de reden dat Xelion de naam Unified Communications heeft geupgrade naar Organised Communication. Benut de kansen van communicatietechnologie, kies voor Organised Communication!