Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Copaco 2tCloud maakt het voor IT resellers eenvoudig om cloud telefonie van Xelion aan te bieden. 2tCloud heeft haar dienstenportfolio verder uitgebreid. Met de toevoeging van de cloud PBX (virtuele telefooncentrale) van Xelion en digitale telefoonlijnen (SIP trunk met spraakkanalen) biedt Copaco haar klanten nu een manier om een complete telefonieoplossing te leveren. Dit kan zeer eenvoudig via het 2tCloud selfservice portal. Partners zijn nu in staat om een complete telefonieoplossing te leveren met eigen prijzen en met behoud van de factuurrelatie met haar klanten.

Via een eigen portal op het 2tCloud platform kunnen partners makkelijk een telefonieoplossing leveren en combineren met andere cloud diensten. Het 2tCloud platform zorgt voor geautomatiseerde provisioning en voor de maandelijkse facturatie van de abonnements- en gesprekskosten. Daarbij hebben de partners de mogelijkheid om zelf prijsplannen te definiëren, tot op klantniveau.

“Waar de meeste telefonieaanbieders de factuurrelatie met eindklanten overnemen, bieden wij onze partners de mogelijkheid om zelf te factureren. Het aantal gebelde minuten is zowel voor de partner als voor de eindklant real-time inzichtelijk”, aldus Rick van den Hoogenhof, Team Lead Cloud Solutions bij Copaco Nederland.

De Xelion VoIP Telephony Solution, de SIP trunks, spraakkanalen, telefoonnummers en nummerblokken worden gehost op de 2tCloud infrastructuur en door Copaco beheerd. Door geautomatiseerde provisioning is een nieuwe telefooncentrale binnen enkele minuten beschikbaar. De continuïteit en support op de Xelion VoIP Telephony Solution en de SIP trunk worden geborgd en ondersteund door Copaco onder één Service Level Agreement. Daarnaast is het mogelijk om alleen SIP trunks af te nemen en gebruik te maken van 2tCloud virtuele servers voor het hosten van een eigen IP-telefooncentrale.

“Telefonie is tegenwoordig een IT-aangelegenheid. Een IP-telefooncentrale bestaat uit software die draait op een server en waarbij het internetprotocol wordt gebruikt voor het opzetten en afhandelen van de gesprekken. Daarnaast integreert telefonie steeds vaker met andere bedrijfsapplicaties, onder andere voor het efficiënt afhandelen van klantcontacten. Vanuit de doelstelling om onze partners in de gelegenheid te stellen om een totaalleverancier te zijn voor hun klanten, is dit dan ook een logische uitbreiding. Met de toevoeging van een volwassen cloud telefoniedienst die via onze portal kan worden besteld, geïnstalleerd en gefactureerd, maken we het voor partners vooral makkelijk om complete werkplekken te kunnen leveren”, aldus Van den Hoogenhof.

Xelion is inmiddels het grootste in Nederland ontwikkelde telefonieproduct in de cloud en heeft met name een sterke positie in het MKB. “De reden is eenvoud”, zegt Arthur van den Ende, directeur bij Xelion. “Copaco en Xelion zijn beiden Nederlandse aanbieders met 100 procent focus op het kanaal. We concurreren dus niet met resellers”, zegt Van den Ende. “Samen met Copaco zijn we in staat om oplossingen te ontwikkelen voor de Nederlandse markt die resellers succesvoller kunnen aanbieden.”