Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

In de blog over trends op het gebied van VoIP voor 2017 is het al geconstateerd, de trend van Internet of Things. Inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder, dus tijd om deze trend eens in wat meer detail te bestuderen.

Internet of Things brengt veel slimme oplossingen met zich mee. Smart home, smart clothing, smart shoes en smart jacket; je kun het zo gek niet bedenken of de slimme versie ervan bestaat. De slimme oplossingen worden uitgevonden omdat het het leven van mensen net wat makkelijker maakt, het gevaren wegneemt of omdat het simpelweg leuk is. Ook op de werkvloer zijn er steeds meer van die slimme oplossingen te vinden, de zogenaamde ‘smart office’ breidt steeds verder uit. Xelion vindt dit als innovatief bedrijf natuurlijk enorm interessant.

Smart Organised Communication

De meeste tijd van de werkende mens wordt geïnvesteerd in communiceren. Maar is het deze investering van tijd wel waard? Het antwoord op deze vraag is ‘ja!’ Goede communicatie is een vereiste op de werkvloer. Maar ook op de vraag of het allemaal niet wat meer ‘smart’ zou kunnen, moet het antwoord ‘ja!’ op worden gegeven. Hoe dan?

E-mail, telefoon, sms, chat en ga zo nog maar even door. Ieder werkend mens heeft te maken met veel verschillende soorten van communicatie. Xelion biedt Smart Organised Communication. Eén platform, waaruit alle vormen van communicatie uit geïnitieerd kunnen worden. Eén platform, waarin alle vormen van communicatie kunnen worden teruggevonden. Met slimme API’s wordt zelfs de customer database ‘smart’. Zo is altijd alle informatie van klanten voorhanden.

wall-stylized-ultrawide

Smart Reception

Na het maken van een afspraak wordt een QR code verstuurd. Deze QR code kan worden gebruikt om het kantoor binnen te komen. Vervolgens kan er op een iPad worden aangegeven dat je er bent en met wie je een afspraak hebt, waarna diegene hier per chat van op de hoogte wordt gebracht. Dat is hoe Xelion bezoekers ontvangt. Daarnaast kan er vanaf een afstand de deur en de slagboom worden geopend. De receptie van Xelion verdient dan ook de naam ‘smart’.

Smart Alarmering

Naast slimme kantooroplossingen heeft Xelion ook gedacht aan alarmeringssystemen. Wanneer er een alarm afgaat, moet dit signaal zo snel mogelijk worden doorgegeven aan de desbetreffende persoon. Het afgaan van het alarm kan dan ook gekoppeld worden aan het Xelion telefoonsysteem. Deze toepassing kan gebruikt worden voor de brandweer, maar ook voor zorginstellingen. Ook hierbij helpt de ICT innovatie het bedrijfsleven weer een stapje verder.

Vooruitblik

De ontwikkelingen gaan snel en de wensen van het personeel gaan steeds verder. Theoretisch gezien kan ieder SIP device worden gekoppeld aan Xelion. Theoretisch gezien zou zelfs het koffiezetapparaat kunnen worden aangestuurd door Xelion. Of het ooit zo ver zal komen, dat zal moeten blijken. Even dagdromen over welke innovatieve toepassingen er dan ontstaan is in ieder geval al leuk.