Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

5 handige functionaliteiten van SMS binnen het bedrijfsleven

Sms’en wordt door consumenten steeds minder gebruikt. Veel bedrijven doen hieraan mee, en laten deze manier van communicatie compleet links liggen. Maar dankzij een aantal interessante technieken is juist die SMS functie zo handig voor bedrijven als communicatiemiddel. Het is kort, krachtig, effectief en snel. Xelion zet alle handige toepassingen op een rijtje. Wie weet biedt de SMS functie wel hele goede kansen.

1. Functioneel

Het sturen van een SMS kan heel functioneel zijn. Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon bij zich. Het kunnen ontvangen van een SMS is niet afhankelijk van internet. Daarom ontvangt iedereen de SMS direct, en zal het bericht snel worden gelezen. Dit geeft het bedrijfsleven de ideale gelegenheid om de SMS in te zetten als functioneel communicatiemiddel.


sms-dat-gebruikt-toch-niemand-meer

Zo kan er een herinnering van een afspraak worden gestuurd. Dit gebeurt al weleens in ziekenhuizen of door tandartsen. Deze afspraak wordt al maanden van te voren gemaakt, waardoor een kleine herinnering soms geen overbodige luxe zal zijn. Daarnaast kan er ook worden gemeld dat er iets gewijzigd is, denk aan het lesrooster op scholen, of wanneer iets op plaats van bestemming is, denk aan een rijbewijs bij de gemeente. Dit zijn misschien dan wel toepassingen van SMS in de zorg, het onderwijs en de overheid, maar de mogelijkheden kunnen natuurlijk gemakkelijk worden overgenomen door andere sectoren in het bedrijfsleven.

2. Marketing middel

Marketeers zijn vaak erg creatief als het gaat om opvallen bij mensen. Op ieder moment van de dag, bij iedere handeling van mensen, proberen zij door te dringen met een bepaalde boodschap. Tegenwoordig zijn veel mensen reclame-blind. Vrijwel niemand let meer op de reclameborden langs de kant van de weg. Des te meer reden om eens de mogelijkheden van de SMS te bekijken. Hierbij moet wel gelet worden op het soort bericht dat wordt gestuurd. Het blijft een vrij persoonlijke manier van communiceren, maar een unieke kortingscode wordt vaak toch wel goed ontvangen.

3. Beveiliging

Check, check, dubbel check. Door alle privacy gevoelige data tegenwoordig op het internet is het erg belangrijk om de inlog goed te beveiligen. Dat gebeurt dan ook met de twee factor authenticatie: inloggen met de gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord, en vervolgens een sms naar je telefoon, zodat het zeker is dat die persoon daadwerkelijk is wie hij of zij beweert te zijn. Deze toepassing van SMS in het bedrijfsleven vereist wel wat meer software vanuit een beveiligingspartij, maar is zeker een nuttige toepassing van SMS in het bedrijfsleven.

4. Sociaal

Persoonlijke aandacht blijft toch leuk. Een felicitatie bij een zoveel jarig bestaan van het bedrijf of op de verjaardag van een medewerker. Ook hiervoor is SMS uitermate geschikt. Er kunnen zelfs SMS’jes worden ingepland, zodat het op die drukke dag vol met meetings er niet bij inschiet. Leuke manier om te laten weten dat er aan een klant wordt gedacht, maar zal ook door interne medewerkers erg worden gewaardeerd.

5. Interne communicatie

Over interne communicatie van een bedrijf gesproken, de SMS is zoals genoemd een snel medium, wat vrijwel iedereen direct leest. Wanneer er iets moet worden doorgegeven aan medewerkers die onderweg zijn, is de SMS soms nog een vergeten functie. Te denken valt aan een wijziging in de planning of meldingen van onverwachtheden. Door een korte SMS te sturen is diegene direct op de hoogte van iets waarvan hij op de hoogte moet zijn.
Een andere interactieve manier van interne communicatie is het stemmen per SMS. Dit kan bijvoorbeeld worden toegepast bij een vergadering, wanneer de mening van het personeel belangrijk is. Hierbij kunnen medewerkers echt worden betrokken in de besluitvorming van het bedrijf.

Denk na over mogelijkheden

Xelion is standaard uitgerust met de functionaliteit om te kunnen SMS’en. Op voorhand zal dit voor veel bedrijven geen eis zijn aan de keuze van een communicatieplatform. Toch heeft deze manier van communicatie erg veel potentie, die het product of de dienst net een stukje meer bijzonder maakt. Daarnaast is het ideaal dat er geen aparte toepassing voor hoeft te worden geregeld. Het is gewoon te vinden in de startbar van Xelion, waardoor de bekende Organised Communication wordt gewaarborgd.