Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Gepubliceerd in: Channel Connect
Geschreven door: Dirkjan van Ittersum

In een wereld waarin er steeds meer wordt gecommuniceerd, neemt de chaos ook toe. Wat was er ook alweer gemaild naar een klant? Ging dat via mail, chat of telefoon? Xelion introduceert ´Organised Communications´ om orde in de chaos te brengen.

Een gemiddeld bedrijf gebruikt talloze softwareoplossingen voor communicatie. Naast mail zijn er de telefoon, sms, chat, Facebook en ga zo maar door. “Het aantal kanalen neemt alleen maar toe,” zegt directeur Micha Cohen van Xelion. “In de privésfeer is dat niet zo erg, maar als bedrijf moet je dat goed organiseren. Al was het maar om een goed archief aan te leggen.” Om die reden heeft Xelion een nieuwe oplossing ontwikkeld met de naam Organised Communications. “Daarmee kun je met een druk op de knop zien wat er eerder met iemand is besproken. Alle communicatie verloopt binnen één applicatie.”

Veel belangstelling

De nieuwe dienst is halverwege 2016 met enig ceremonieel geïntroduceerd tijdens een speciaal seminar. Dealers en klanten tonen veel belangstelling, meldt Cohen. “Het is een uniek product dat ons eigen R&D-team hier in huis heeft ontwikkeld. We zeggen wel eens gekscherend: na Unified Communications komt Organised Communications.”

Cohen erkent dat het nieuwe product soms wat uitleg vergt. “De meeste bedrijven vinden het vanzelfsprekend dat ze softwarepakket A gebruiken voor mail, pakket B voor chat, pakket C voor sms en pakket D om te bellen. Als ze horen dat het ook met één pakket kan, willen ze dat direct. Op dit moment werken we aan de integratie van WhatsApp, ook al hebben we hiervoor nu een eigen chatfunctie. WhatsApp heeft geen API beschikbaar gesteld en dus is dat op dit moment technisch nog lastig. WhatsApp heeft gelukkig aangekondigd dat daar verandering in komt. Dan zullen we er zeker op inhaken.”

Significante groei

Terugblikkend op 2016 denkt Cohen dat de branche een beter jaar achter de rug heeft dan 2015. “We zien een significante groei in het aantal licenties dat dealers hebben verkocht. Dat kan alleen als het met de dealers goed gaat.” Toch heeft Cohen ook kritiek. “Het verbaast me wel eens dat Microsoft zo’n dominante rol speelt in Nederland. Vooral grotere bedrijven en overheden nemen alles af bij Microsoft, inclusief telefonie. Dat komt ook omdat Microsoft klanten flink in de watten legt. In Amerika zijn bedrijven meer geneigd om in zee te gaan met aanbieders met een innovatiever aanbod. Nederlandse bedrijven zijn behoudend.”

Voor dit jaar heeft Xelion grootse plannen. “We hebben net een kantoor in Engeland geopend en verwachten daar een sterke groei te kunnen realiseren. Dit jaar gaan we ook naar Duitsland. De eerste contracten met dealers zijn inmiddels ondertekend.” In het kader van de internationalisering staat Xelion in februari voor het eerst op het Mobile World Congress in Barcelona. “We hebben samen met CM een stand, een leuke primeur.”

Experience center
Xelion heeft in 2016 een experience center geopend waar bezoekers aan den lijve kunnen ondervinden wat er mogelijk is met zakelijke telefonie. Het centrum is in de ontvangstruimte van Xelion in Delft.