Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Xelion integreert bellen met Microsoft Teams

Xelion heeft vandaag een plug-in beschikbaar gemaakt waarmee het eigen geavanceerde telefonieplatform Xelion 7 nu ook eenvoudig integreert met de collaboration tool Microsoft Teams. Medewerkers van bedrijven die met Teams werken, kunnen zo niet alleen makkelijk samenwerken met collega’s en klanten, maar beschikken nu ook over optimale telefonische vaste en mobiele bereikbaarheid via Teams. De integratie is provideronafhankelijk en kan met enkele muisklikken worden geactiveerd zodat gebruikers er direct mee aan de slag kunnen.

Werken met Microsoft Teams biedt bedrijven legio voordelen en wordt steeds populairder binnen organisaties. Op het terrein van telefonie heeft Microsoft Teams echter belangrijke tekortkomingen in de functionaliteiten. Met deze nieuwe plug-in van Xelion kunnen bedrijven nu eenvoudig een koppeling maken tussen Microsoft Teams en de vaste en mobiele telefoniediensten die Xelion via partners aanbiedt. Medewerkers van bedrijven die de Teams-app gebruiken, beschikken hiermee direct over een scala aan krachtige telefoniefuncties die in Teams niet beschikbaar zijn.

Communicatieoplossing

Het platform Xelion7 is een communicatieoplossing met uitgebreide functionaliteiten. Xelion heeft open API’s op het platform ontwikkeld zodat partners eenvoudig integraties kunnen maken zodat klanten kunnen beschikken over onder andere vast/mobiel-integratie, flexibele aanmelding in verschillende huntgroepen, wallboards, reporting tools of integratie met CRM-systemen. Al deze voordelen zijn zonder deze koppeling niet mogelijk.

Maatwerk in Microsoft Teams

Nu heeft Xelion dus ook een koppeling gemaakt met de telefoniediensten van Microsoft Teams zodat gebruikers met hun Team-app op de mobiele telefoon kunnen bellen of eventueel via een vast Teams-toestel.

Naast deze extra functionaliteiten in Teams is er nog een ander groot voordeel om met Xelion te integreren. Elke gebruiker krijgt een op maat gemaakte oplossing want Teams is eigenlijk niet geschikt voor elke medewerker in een organisatie. Door de integratie met Xelion kan per medewerker worden bepaald wie met Teams belt en wie niet. Het kan bijvoorbeeld efficiënter zijn om een helpdeskmedewerker gewoon met Xelion te laten bellen en is het overbodig om voor deze medewerker een Teams-licentie aan te schaffen.

Samenwerking MachCloud

De Xelion Teams integratie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Nederlandse bedrijf MachCloud dat gespecialiseerd is in zakelijke bedrijfscommunicatiesystemen waarbij een (cloud) PBX wordt geïntegreerd met Microsoft Teams. Machcloud biedt de geïntegreerde dienst als plug-in in een maandelijks opzegbaar abonnement. De integratie is per direct beschikbaar via ICT-resellers.

 

Lees het volledige artikel op: https://mediacontent.nu/content/xelion-integreert-bellen-met-microsoft-teams/