Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion
Op 10 september lanceert Xelion de nieuwste release van het communicatieplatform Xelion 8 tijdens de 10e editie van zijn partnerevent in InnStyle in Maarssen. Het lustrum en de lancering maken het jaarlijkse event heel speciaal, vindt partnermanager Thijs van den Ende. “Xelion 8 is onze grootste release ooit en maakt van ons telefonieplatform feitelijk een volledige UC-suite.”

Xelion is al sinds 2010 een aanbieder van hosted telefonie en communicatiediensten via telefonieresellers en andere IT-partners. Deze 10e editie van het event is voor alle partners speciaal. “Elk jaar wordt het steeds groter”, weet Van den Ende. “We zijn kleinschalig begonnen voor een selecte groep. Omdat we dit jaar 400 mensen willen uitnodigen, hebben we gekozen voor de opzet met twee identieke ochtend- en middagsessies.”

Het ochtendprogramma is van 09.30-13.30 uur en het middagprogramma is van 14.00-18.00 uur. De sessies zijn dus korter dan gebruikelijk en hebben minder opsmuk. Dat is anders dan andere jaren, legt Van den Ende uit. “De lancering van Xelion 8 staat centraal en is heel belangrijk voor ons en onze partners. Daarom willen we de focus echt leggen op het nieuwe product. Het wordt een lancering die onze partners verdienen.”

Van telefonieplatform naar UC-suite

Xelion zet volgens Van den Ende nu een enorme stap voorwaarts met de lancering van Xelion 8. Belangrijk in dat opzicht is de geheel nieuwe client met nieuwe userinterface. “De look & feel is universeel, de applicaties zijn vereenvoudigd en de userinterface is makkelijker en op maat aan te passen voor gebruikers”, aldus Van den Ende. “Ook is het aan- en afmelden voor klanten eenvoudiger Verder zijn video en schermdelen een waardevolle toevoeging. De telefonieapplicatie integreert beter met Microsoft en dat vinden veel klanten belangrijk. Je zou kunnen zeggen dat we de stap maken van een telefonieplatform met veel features naar een volledige UC-suite. En dat zonder het bekende user-based model te verliezen, waarbij al deze en toekomstige functies standaard in de licentie zitten”

Applicatie-integratie

Het communicatieplatform Xelion is voor veel gebruikers niet alleen de basis van hun communicatie maar ook van andere zakelijke applicaties. Inmiddels heeft Xelion koppelingen met ruim 50 applicatiepartners zodat hun software beschikbaar is via het platform. Tijdens het partnerevent zal een deel van de partners demo’s geven van hun oplossingen, waaronder Zoho, Webchat, Microsoft Dynamics 365, Twinfield, MSTeams, Medicomm, TOPdesk, BaseNet en Microsoft BI

Hardware-partners

Daarnaast werkt Xelion met partners die hardware voor communicatie leveren. Op 10 september zijn in ieder geval distributeurs Jabra, Lydis (Yealink), Exertis (Poly), Snom en Epos aanwezig. Ook zij geven tijdens het partnerevent demo’s op een marktplaats.