Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Gepubliceerd in: Channel Connect

Het Nederlandse bedrijf Xelion is een snelgroeiende leverancier van een op cloudtechnologie gebaseerde telefonieoplossing die vele bedrijven, vooral in het mkb-segment, inmiddels gebruiken. “Er is een grote groeiende markt voor hosted telefonieoplossingen”, zegt directeur en verantwoordelijk voor business development Arthur van den Ende van Xelion. “Vooral het mkb, de motor van onze economie, gebruikt deze graag. Het is dan ook rond dit marktsegment, globaal 1 tot 500 aansluitingen, dat we ons positioneren. Onze hosted voice bevat alle elementen die voor het mkb belangrijk zijn, inclusief een app voor de smartphone. Daarmee zijn we groot geworden. Nu moeten we doorschakelen naar de volgende fase.” Eén ding is direct duidelijk, Xelion werkt alleen via channelpartners. Dat is de weg van fabrikant naar eindgebruiker. “We zien een duidelijke verschuiving in het channel. Traditionele telefoniebedrijven verliezen terrein aan de gespecialiseerde IT-bedrijven. Weliswaar is er vraag naar hosted telefonie, maar dat is veelal geen stand alone oplossing meer. Telecommunicatie is steeds vaker een centrale machine die alle processen binnen bedrijven aan elkaar moet gaan knopen. Daarom wordt het een activiteit voor resellers die een oplossing kunnen adviseren. Een oplossing waarbij communicatie naadloos aansluit op andere applicaties binnen de organisatie van de klant”, aldus van den Ende. “Onze partners lukt het steeds beter om zo’n adviserende rol goed in te vullen en zijn daarom succesvoller dan sec telefonie aanbieders.”

Tweede generatie hosted voice

Xelion ontwikkelde met de introductie van een marktplaats voor apps een nieuwe, tweede generatie, hosted voice service. Dankzij Xelion Market Place kunnen ontwikkelaars, met gebruikmaking van de RESTful API, nieuwe integraties aan het telecomplatform realiseren. Door deze introductie wordt het Xelion-systeem de basis van alle bedrijfsactiviteiten, zoals dat ook steeds vaker door eindgebruikers wordt gevraagd. “De introductie van het platform sluit aan op de markttrend naar maatwerk die channel partners signaleren. De telefoniebehoefte van bijvoorbeeld een houthandel is anders dan die van een tandartsenpraktijk. Elk bedrijf is anders en met de Xelion Market Place kunnen we daar perfect op inspelen. Klanten zijn op zoek naar procesintegratie met hogere serviceniveaus. Telefonie is geen doel meer, maar een middel om processen slimmer te maken. Zo kom je direct uit bij de vraag naar API’s. De door Xelion vrijgegeven RESTful API is daarop het passende antwoord. Het trekt ontwikkelaars aan en stimuleert de innovatie. Ten ondersteuning zorgen wij voor de training en support van de softwareontwikkelaars en bouwen tegelijkertijd aan nieuwe gemeenschap”, volgens de directeur.

‘Via apps kunnen resellers beter maatwerk leveren’

Er kunnen zowel verticale als horizontale oplossingen worden bedacht, zoals onder andere oplossingen voor kleine kantoren als apotheken, makelaars en notaris- kantoren, maar ook verticale oplossingen met generieke implementaties van onder meer SAP, AFAS, SalesForce en sociale media. “Stel je bent receptioniste van een verzamelgebouw. Inkomende gesprekken moeten worden doorgeschakeld. Dan zou het handig zijn als het systeem ook een wall board ondersteunt waarop de beschikbaarheid van de ontvangers is te zien, of ze aanwezig zijn en beschikbaar voor een gesprek. Het zijn verbeteringen die de slagvaardigheid en efficiëntie verhogen. “ Voor makelaars is de integratie met Realworks, het CRM-systeem voor dit marktsegment, een veel gevraagde optie. Ook een integratie met Exact Online is een interessante uitbreiding. Dankzij de RESTfull API en de marktplaats wordt het simpel mogelijk en gefaciliteerd. Het zijn deze ontwikkelingen die, volgens Van den Ende de kerncompetentie van Xelion raken; organised communication. Bij Xelion gaan ze dus een stap verder en lossen ze problemen op. De Xelion Market Place is al bij introductie gevuld met 60 tot 70 nieuwe apps die daarmee de integratie met andere bedrijfsprocessen ondersteunen. Het aantal apps moet in de nabije toekomst verder gaan groeien. Dankzij de apps kunnen reseller veel beter maatwerk leveren dan via een standaardproduct. In de eerste fase zullen enkel de ruim 300 resellers toegang tot de marktplaats hebben, later zullen ook de eindgebruikers die optie gaan krijgen. Maar omdat de implementatie altijd maatwerk is, en applicaties geactiveerd moeten worden zal het de IT-reseller zijn die de feitelijke implementatie moet doen.