Logo Xelion wit

Demo aanvragen

Wil je graag een demo van Xelion? Dat kan! Vul je gegevens in en wij nemen contact met je op.

Xelion

Het VoIP veld verandert van een ISDN vervangingsmarkt naar een VoIP vervangingsmarkt. Steeds meer zien wij een Xelion systeem ingezet worden ter vervanging van een ander VoIP merk. Het is onze verwachting dat die trend toeneemt. Gemeenten zijn daar een voorbeeld van. Via een aanbesteding van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten kregen gemeentes een vaste telefonie oplossing van een leverancier die niet bleek te voldoen. Inmiddels zijn fiks wat gemeenten overgestapt naar Xelion.

Een andere trend is duurzaamheid. Wij geloven daarin, tezamen met zorg van wat rondom ons is. Wij geloven daarin en handelen ernaar. Van het zo efficiënt mogelijk inzetten van server resources tot het op kantoor stoppen met het gebruik van plastic waterflesjes.

Qua gewenste functionaliteit die klanten verwachten van een communicatie-platform zien wij dat primair telefonie gewenst is. Toen de kantoren werden gesloten aan het begin van de pandemie, werden wij platgebeld door resellers die videoconferencing in Xelion wilden hebben. Direct zijn wij toen de ontwikkeling daarvan gestart. Inmiddels is videoconferencing onderdeel van ons product maar wordt het vrijwel niet door onze klanten gebruikt. Microsoft heeft met Teams die positie verworven. Daar waar er bij Coronavaccins keuze is, is er voor videoconferencing in de zakelijke markt feitelijk maar één keuze. Net zoals dat al decennia lang met Windows en Office het geval is.

Ondanks de onbegrijpelijke en ongewenste dominantie van Microsoft voor communicatiesoftware zien wij nog veel kansen in de markt. Vooral door het aanbieden van een superieur VoIP product dat optimaal kan samenwerken met andere applicaties.

Micha Cohen, managing partner Xelion

Micha Cohen managing partner Xelion